Dijous 12 de setembre a les 10h s’obrien les portes de l’institut La Sagrera Sant Andreu. Els nois i les noies entraven per la porta amb les motxilles carregades d’il·lusions i neguits. Tot l’equip docent els esperava a l’espai d’Hipàtia on es va fer la inauguració del curs 2019-2020.

Amb la música de Doctor Prats de fons, Caminem lluny, els nois i les noies es van dirigir a les aules de referència (Aigua, Terra, Aire i Foc), on van fer jocs cooperatius per teixir connexions i vincles amb els seus companys i companyes de tutoria. 

A la pausa, els que necessitaven més moviment van explorar el pati i els que necessitaven un espai més recollit van restar a la taula de pícnic de l’entrada o als bancs de l’exterior. 

Després del descans, tot l’alumnat va participar en un breakout per conèixer l’institut i les seves quatre normes bàsiques per tal de crear significats compartits. Les proves estaven amagades per diferents espais del centre i consistien en: resoldre un trencaclosques en anglès, desxifrar un codi emmascarat, trobar un missatge ocult i resoldre una operació matemàtica.

Entre tot l’alumnat van trobar la combinació per obrir les “caixes fortes” on hi havia les quatre normes que emmarquen l’institut: Ens Cuidem, Cuidem el Material, Escoltem i Sumem. Amb aquestes quatre normes esperem que tota la comunitat educativa assoleixi el benestar, condició idònia i necessària  per a tal d’afavorir l’estar personal i l’aprenentatge.