Entre el dilluns i el dimarts, els quatre grups de 2n vam fer una excursió al Parc del Laberint d’Horta amb la finalitat d’aprendre una mica de teoria de mites i mitologia, en un espai a l’aire lliure.

Vam començar amb una mica d’història, més projectada cap a l’estructura principal de la casa i jardins. Acompanyada d’una breu història de l’antic amo, el marquès de Llupià, de Poal i Alfarràs.

Després del context històric, vam començar a parlar sobre la fauna i flora dels parcs, jardins i llacs que emplenen  la finca. Des dels ocells a les serps i els petits capgrossos a les basses d’aigua. També  vam parlar de l’edat dels arbres i de com estimar-los.

Tot passejant vam poder apreciar les diferents estàtues i murals que feien referència a diferents mites. Fent debat de com la ciència havia canviat el pensament antic envers a fenòmens sense resposta.

És clar, es va donar molta importància al mite del laberint. On ens vam aturar a la vora d’una font i mitjançant la interpretació, per poder assimilar les coses millor, ens van explicar el mite del laberint.

La visita es va centrar en passejar tranquil·lament pels voltants de l’edificació, parlant de les plantes, animals i estàtues o representacions de pedra que cridaven la nostra atenció.

La sortida va concloure, intentant sortir del laberint, que clarament, era molt més petit del que es suposava que havia existit, però que tot i així, era igual d’interessant.

Va ser  una sortida dinàmica, on totes les coses de que parlaven les estàvem veient en qualsevol de les seves formes. Educativa i interessant, però sobretot divertida.

Lena

Wakanda (2n d’ES0)