Amb les creacions l’alumnat explora totes les seves capacitats creatives en àmbits molt diferenciats. Durant el curs 2019-2020 els alumnes poden triar entre 9 creacions diferents.

Humanae

La fotògrafa brasilera Angélica Dass va començar un projecte fotogràfic on mostrava al món la diversitat de l’ésser humà basant-se amb els tons de la nostra pell. Amb aquesta creació aprendrem tècniques fotogràfiques i artístiques per apropar el seu projecte al nostre entorn, perquè la igualtat rau en la diversitat.

Aquesta creació va enllaçada amb el programa Fotografia en curs en què participa l’institut.

Fran Villar

Àmbit: Visual i plàstica

Cuisine

Aquí aprendrem francès mentre preparem plats dolços i salats. Els pensarem, anirem a comprar els ingredients, farem la recepta i l’elaborarem. L’objectiu final és crear un llibre de receptes en francès dels plats que hàgim cuinat i que, evidentment, menjarem! Bon appétit!

Llegeix el blog: Aujourd’hui je cuisine…

Llegeix el blog: Nou xef a cuisine

Àgueda Redondo

Àmbit: Lingüístic francès

Tot dansa

Juntament amb l’Institut del teatre, com a centre col·laborador, aquesta creació es basa en l’expressió corporal a través de la música, la dansa i la teatralització. Farem dinàmiques de moviment, expressió i prepararem una escenificació per a l’alumnat, les famílies i altres centres educatius que col·laboren en aquest programa. La creació finalitzarà el 20 de maig. Per tant, la seva duració és de dos trimestres. Aquesta creació comptarà amb l’acompanyament al llarg de les sessions d’Andrea Torres, una professora de dansa contemporània externa al centre.

Llegeix el blog: Gaudim de la dansa

Àgueda Redondo

Àmbit: Arts escèniques i dansa

Urban garden

Cal que ens fem nostre l’institut i cal que ens hi trobem a gust. Per això, en aquesta creació dissenyarem, muntarem i mantindrem diversos punts verds a l’institut. Des d’un hort urbà, on podrem veure com es planten, creixen i recullen les hortalisses i plantes aromàtiques; a jardins verticals per a alguna paret que trobem que està molt ensopida o ,fins i tot, parterres amb flors que ens alegrin la vista. Ah! I tot això comunicant-nos en anglès!

Aquesta creació va enllaçada amb el programa Escoles més sostenibles en què participa l’institut.

Laia Jordana

Àmbit: Ciències naturals i Lingüístic anglès

Mou-te: creem jugant

Si t’agrada moure’t i expressar-te amb el teu cos segur que gaudiràs amb aquesta creació. Crearàs els materials per a poder gaudir d’esports alternatius.

Aran Soria

Àmbit: Educació física

Explica’m un conte

Recordes quan t’explicaven contes? En aquesta creació pensarem un conte, l’escriurem, en farem els personatges i el representarem a infants d’escoles, com quan us els explicaven a vosaltres a casa o a l’escola quan éreu més petites i petits.

Rosa Martín

Àmbit: Lingüístic i Visual i plàstica

Fes motlles

Aprèn les tècniques de mold making amb escaiola i reprodueix objectes únics i inspiradors. El motlle ofereix una infinitat de possibilitats en la reproducció de ceràmica, no només per la producció, sinó també per a l’experimentació artística. Amb els motlles i la tècnica de mold making troba una manera de reproduir amb mestria la senzillesa d’un objecte de la natura.

Fran Villar

Àmbit: Visual i plàstica i Lingüístic anglès

Ukeleling

Aprenem a tocar l’ukelele i a composar-hi cançons, a partir de cançons conegudes per nosaltres i de col.laborar per un objectiu comú.

Marina Castillo

Àmbit: Música

Cal·ligrafia i Lettering

Vols aprendre a dibuixar lletres boniques? Vols descobrir el lettering com una manera de desconnectar de les presses del dia a dia i aprendre a concentrar-te? Aquí treballarem les bases del lettering: des del traç, passant per com fer majúscules i minúscules, fins a crear lletres amb personalitat pròpia. També ens endinsarem en la composició i aprendrem a utilitzar els materials i diferents recursos, i coneixerem els mil usos i possibilitats d’aquest art. A partir d’ara, làmines, postals, menús, targetes de regal… res se’t resistirà! Aprofitarem aquesta creació per retolar i fer ben bonic el nostre nou institut.

Fran Villar

Àmbit: Visual i plàstica