El divendres 30 d’octubre les quatre classes de 2n d’ESO, amb l’objectiu de reproduir les olimpíades gregues, vam anar fins a la llera del riu Besòs. A Humanitats estem estudiant l’antiga Grècia i d’aquesta manera podíem viure com havien començat els JJOO fa gairebé 3000 anys.

Vam anar-hi caminant i van ser 25 min, prèviament havíem fet una torxa, que representa el símbol de les olimpiades. Durant el trajecte la vam portar alçada per il·luminar-nos el camí. Sortosament algunes famílies de l’AFA havien torrat castanyes per a tothom, i ens van donar forces.

Quan vam arribar, els professors ens van ensenyar les diverses competicions que hi havia: lluita grecoromana, llançament de disc o javelina, curses i salts i quadrigues.

Una de les proves era la de força, l’Aran era qui la va dirigir. Vam reproduir la lluita grega amb proves com estirar la corda o la lluita de galls.

Més tard vam fer la prova de llançament, consistia amb llençar uns objectes el més lluny possible: pilotes, indiaques, discs voladors… L’adult que s’encarregava de portar la prova a terme era la Coloma.

A més també hi havia una prova de velocitat, vam fer diversos exercicis de velocitat: com el joc del mocador amb lletres gregues i les curses de sacs, que ens van agradar molt. La prova la dirigia la Irene.

En darrer lloc, vam fer la cursa dels nostres vehicles (quadrigues) que havíem construir a TG. Cada grup havia dissenyat el seu vehicle, com li havia semblat més adequat, i corria gràcies a una placa solar. Quan els vam crear havíem de tenir en compte uns quants factors: la inclinació de la placa solar, si era un material molt pesat, el tipus de rodes, l’aerodinàmica…  Va ser una cursa molt divertida i vam posar a prova el cotxe de cada grup. Els dos grups guanyadors de cada classe es van classificar a la final, que es disputarà amb els dos altres grups guanyadors de cada classe.

Bernat i Eduard

Aura (2n d’ESO)