El darrer dia 11 de març vam acabar de gravar un curtmetratge per a conscienciar la gent del barri sobre el reciclatge i fer-la reflexionar sobre com la nostra societat està afectant el planeta.

El curtmetratge, impulsat per les entitats +Educació i Òmnium Cultural i amb la col·laboració de Teleduca, ha estat elaborat de manera conjunta amb l’Escola Baró de Viver, l’Escola la Maquinista, l’Institut-Escola El Til·ler i el grup d’alumnat de la creació d’Urban Garden.

Durant els darrers mesos els quatre centres hem estat treballant de manera col·laborativa redactant el guió artístic, el guió tècnic i, finalment, hem fet la gravació a cada centre.

Per a l’elaboració dels guions, la professora i dos representants del grup vam anar a tres trobades per compartir idees amb les altres escoles. Durant les trobades ens  barrejàvem amb els altres nens i nenes, i en petits grups exposàvem i escollíem les millors idees, anant així modificant a poc a poc els guions que prèviament havíem treballat a classe. A més a més, el dia que vam començar a treballar amb el guió tècnic, l’equip de Teleduca va venir al centre a donar-nos tots els detalls de com ho havíem de fer. Aquell dia vam decidir quins plans realitzaríem el dia de la gravació i també vam acordar tot l’atrezzo que necessitaríem per fer les escenes més realistes.

I finalment va arribar el dia de la gravació, on vam materialitzar tota la feina que havíem estat preparant durant el trimestre. Ens ho vam passar molt bé perquè vam poder utilitzar càmeres, equip de so i sortir al curtmetratge, ja que cadascú va interpretar un personatge diferent. Us podríem explicar amb més detall el guió del curtmetratge, però… millor que esperem al dia de l’estrena, no?

Us seguirem informant!

Darío Caballero, Aleix Carreño, Judith Cuesta, Alba Fernández, Lúa Nolla, Biel Serra

Urban Garden