A principi de curs ens van proposar llegir-nos un llibre El amuleto de Samarkanda de Jonathan Stroud. La novel·la explica com el geni Bartimeo és invocat per un nen perquè robi l’amulet de Samarkanda…

A través d’un vídeo, l’autor del llibre ens animava a escriure una història (una de diferent, una continuació…) on aparegués el carismàtic geni Bartimeo. En resum, havíem de fer una Fan Fiction, una ficció creada per fans, és a dir, es pren un text d’un llibre i els lectors creen les seves pròpies històries a partir dels personatges.

Durant unes quantes sessions vam escriure el text en petits grupets i després el vam traduir a l’anglès. Finalment, el vam penjar a la web del Read On, juntament amb el d’altres instituts i escoles. Al nostre institut vam ser tres grups i vam escriure tres històries ben diferents.

En teoria quan se celebrés el Flic Festival havíem de conèixer el Jonathan Stroud, però per culpa del COVID-19 es va suspendre. En lloc de conèixer l’escriptor i poder comentar sobre el nostre text en persona, el va comentar a la pàgina web.

Es preveu que a l’octubre es reprengui el festival i que es pugui fer tot el que havíem planejat.

Us adjuntem els escrits en català i castellà, recordeu que a la pàgina web del Read On també podeu veure els textos, amb els comentaris de l’autor (escrit Foc, escrit Terra, escrit Aire i Aigua).

Júlia Sánchez Ribeiro

Foc


Bartimeo, la venjança, per Lena, Júlia, Janna, Magalí, Ariadna, Jan i Paul

El Renacimiento, per Joana, Mario, Clàudia, Rebeca i Janna

Bartimeo y el demonio, per Pau, Irune, Aina i Leo