Ben entrat el mes de maig en ple confinament, estirat al llit, estava llegint online, quan quelcom va cridar la meva atenció: un concurs de dibuix de la J.K. Rowling. M’encanta dibuixar i escriure, i entre sorprès i incrèdul, vaig investigar una mica sobre el tema.

La J.K. Rowling, autora dels llibres de Harry Potter, havia decidit publicar de forma gratuïta online un llibre que havia escrit pels seus fills quan eren petits i que tenia guardat en un calaix. Cada dia, durant unes setmanes, anava pujant uns quants capítols del llibre a la seva pàgina web. Convidava les noies i nois d’entre 7 i 12 anys a gaudir de la seva lectura i imaginar il·lustracions per al seu llibre. Entre tots els participants, es faria un sorteig i els dibuixos escollits acompanyarien la publicació d’aquest llibre tan original.

Animat i una mica il.lusionat per aquest nou repte, em vaig posar mans a l’obra. Anava una mica just, però vaig tenir temps de presentar una desena de dibuixos. D’entre tots els que vaig presenar, uns quants van ser seleccionats com a finalistes i un d’ells, un de molt laboriós, va guanyar!

Avui L’Ickabog ha arribat a totes les llibreries. I dins seu, un dibuix meu, entre d’altres, serà vist per totes les noies i nois que el llegeixin. El que realment volia compartir amb l’institut, era el premi: un lot de llibres que serà enviat al centre per tal que totes puguem gaudir de la seva lectura!!!

Aquí us deixo el link del reportatge que va sortir a l’InfoK fa uns dies, on ens van entrevistar als tres finalistes de Catalunya. També es parla del llibre que l’any passat vaig escriure sobre la meva experiència davant la malaltia.  

https://www.ccma.cat/tv3/super3/infok/infok-10112020/video/6068540/

Dídac 

Megalodon (2n d’ESO)