Galette Bretonne, Tarte Tatin, Madeleines, Croque Monsieur… són algunes de les receptes que els nois i noies que fan la creació de Cuisine han pogut elaborar i gaudir a l’espai La Cuina de l’Espe, que ens ha cedit l’ateneu L’Harmonia per dur-la a terme. Fent un viatge culinari per les diferents regions de França, han triat algunes de les receptes típiques i les han cuinat. 

Com ho fan? Sempre comencen repassant els ingredients, fent grups i compartint el procediment de l’elaboració del plat triat. Després, passen d’allò que han vist, manipulat i tastat a l’abstracte, en llengua francesa, amb suports escrits i visuals per fer les receptes amb tots els elements que han de tenir. Per fer-ho treballen a través de propostes autònomes amb suport àudio-visual, diccionaris i la col·laboració imprescindible dels companys i companyes que fan la mateixa proposta.

És a dir, aprenen una llengua estrangera d’una manera lúdica i “gustosa”. També coneixen els costums dels àpats francesos i moltes altres curiositats que els nois i noies descobreixen “en français”.